fbpx

tips & tricks

daar steek je wat van op.

home / tips & tricks / Zo gaat het er bij een internetmakelaar aan toe

Hoe gaat dat eigenlijk? Je huis verkopen via Makelaarsnet?

 

Je huis verkopen via een internetmakelaar, dat klinkt misschien spannend. Je kruipt in de rol van een makelaar en bent opeens verantwoordelijk voor allerlei ‘makelaarstaken’, zoals het schrijven van de verkooptekst, het geven van bezichtigingen en eventueel ook het maken van de foto’s van jouw woning. Maykel Pennewaard en zijn vriendin zijn (lees: waren) de eigenaren van Jan de Bakkerstraat 26, een goed onderhouden en sfeervol appartement gelegen in de binnenstad van Woerden. Het is Maykel zijn eerste ervaring met een internetmakelaar. Hoe hij dit heeft ervaren? Dat lees je hieronder.

De pakketten

Op de website van Makelaarsnet kun je tussen verschillende pakketten kiezen. Wil je het liefst zoveel mogelijk zelf doen of toch alles uit handen geven? Er is voor ieder wat wils. Maykel koos voor pakket 2, waar professionele fotografie bij in zit. De foto’s worden dan uitbesteed aan een woningfotograaf. Je kent het wel, die gave uitgelichte foto’s die je altijd op Funda ziet. “Na het bestellen van mijn gewenste pakket werd ik meteen gebeld door Bianca (de binnendienst medewerker van Makelaarsnet). Ze vertelde mij allereerst wat er allemaal bij het verkopen van je huis komt kijken. Hierna kon ik meteen bij haar terecht voor eventuele vragen. Per mail ontving ik ook een stappenplan en tips voor het geven van bezichtigingen. Hierdoor weet je precies wat je te wachten staat.

Verkooptekst, fotografie en het inmeten van een woning

Nu was het aan Maykel om voor ‘makelaar’ te spelen. Het schrijven van de verkooptekst vond hij niet moeilijk. “Je kent je eigen woning natuurlijk als de beste en kan als geen ander de ins en outs van jouw woning benoemen. De woningfotograaf kwam ook al snel langs om foto’s van mijn woning te maken en hij zorgde er ook voor dat mijn hele appartement werd ingemeten. Dan lopen ze met een 3d laserscanner rond die meteen een plattegrond van je woning maakt. Dit was zo gepiept!”

“Het geven van bezichtigingen was helemaal niet spannend. Ik vond het zelfs leuk om te doen! “

Bezichtigingen

De e-mailadressen van de geïnteresseerden sturen wij altijd door naar de verkoper zodat hij zelf de bezichtigingen kan inplannen. En die geïnteresseerden, dat waren er een hoop! Daarom adviseerde Bianca Maykel om een Open Huis te organiseren, waarbij iedereen tussen een bepaalde tijd zijn woning kon bekijken. Toch koos Maykel ervoor om iedereen individueel een rondleiding te geven, wat uiteraard geen probleem was. “Met mijn woning van 43 m² zou het al snel een drukke bedoeling worden. En op deze manier kon ik de kijkers ècht de tijd en aandacht geven om rond te lopen en vragen te stellen. Je kan de bezichtigingen op je eigen manier organiseren. Dat vond ik erg prettig. Maar na 18 bezichtigingen te hebben gegeven (van minimaal een half uur per keer) nam dit achteraf ook wel erg veel tijd in beslag. Misschien dat ik dit een volgende keer toch anders zou doen. De bezichtigingen vond ik niet spannend. Als je communicatief vaardig bent dan is het appeltje eitje. Ik vond het zelfs leuk om te doen.”

06

Aanleveren van documenten

Naast het geven van bezichtigingen moest Maykel natuurlijk ook verschillende documenten aanleveren (denk aan de akte van levering, het energielabel etc). “Dit ging super makkelijk! Bij Makelaarsnet werken ze met het platform Move.nl. Dit is een veilige omgeving waar je samen werkt aan de aanbieding van je woning. Hier staat een overzicht met actiepunten, waarbij je precies ziet in welke fase van het verkoopproces je zit en welke documenten je nog moet inleveren om de verkoop rond te maken.

Communicatie

“De communicatie met Makelaarsnet verliep vlekkeloos. Al had ik 10 vragen op één dag, ik kon altijd bij Bianca terecht. Ze zijn goed bereikbaar en je merkt dat het een makelaarskantoor is met ervaring in het vak.”

Zijn ervaring

“Het verkopen van mijn woning was binnen een mum van tijd rond. Binnen twee weken was mijn huis verkocht. De verkoop van mijn appartement via Makelaarsnet is erg goed bevallen. Ze bieden een goede prijs- kwaliteitsverhouding. Je doet meer zelf en daar is de prijs ook naar. Het verkopen van je huis via een internetmakelaar is prettig voor mensen die het heft in eigen handen willen nemen en zelf de controle willen houden. Daarnaast is het natuurlijk een stuk goedkoper dan een reguliere makelaar.”

Wil je ook via Makelaarsnet jouw huis verkopen? Maykel zou het zeker aanraden. Bekijk onze pakketten of neem vrijblijvend contact op met Bianca. Wij helpen je graag!

bestelformulier

vul dit formulier in om pakket 1 te bestellen.

Onze secretaresse neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

te-koop-bord