fbpx

Vinkeveen – Herenweg 242R-56

Home > Woningen > Vinkeveen – Herenweg 242R-56

Vinkeveen – Herenweg 242R-56

verkocht

Vinkeveen, 3645 DW

€ 298.000,- k.k.

omschrijving

Omschrijving:
Op een schitterende en unieke locatie gelegen split-level recreatie-ark met in totaal circa 2.150 m² grond/water. De ark is recentelijk binnen geheel gerenoveerd en gemoderniseerd. Gelegen aan een eiland tussen twee brede vaarten, slechts 200 meter van de Vinkeveense Noordplas. Het eiland is bereikbaar met een eigen “heen en weer” bootje vanuit de jachthaven enkel bereikbaar via het water.
Door een fout in het bouwproces heeft de ark in de loop der jaren een vochtprobleem in de gevel ontwikkeld. Onderstaand een nadere omschrijving hiervan.
De recreatie-ark wordt op basis van ‘as is, where is’ aangeboden. Alle aansprakelijkheid met betrekking tot ouderdom en technische staat is bij voorbaat geheel uitgesloten.

Indeling:
Entree/hal met toilet, garderoberuimte, meterkast, master bed room met badkamer. Vanuit de master bedroom is een directe toegang naar buiten. De speelse split-level woonkamer heeft aan twee zijden een brede glazen schuifpui die naar de tuin leidt en een eethoek. Twee traptreden omhoog bevindt zich de open keuken met luxe inbouwapparatuur. Via een korte trap omlaag bevinden zich op de onderste verdieping 3 slaapkamers, een 2e badkamer met toilet en een opbergruimte van ca. 31 m² (stahoogte 1,6 meter). Alle vertrekken hebben fraaie wit gelakte balkenplafonds en een mooie laminaatvloer.

Kenmerken:
Vraagprijs : € 298.000,- kosten koper
Woonoppervlakte : ca. 147 m² (waarvan 31 m² bergruimte)
Opbergruimte : ca. 22 m² (stahoogte 1,6 meter)
Kamers : 5
Slaapkamers : 4
Bouwjaar : 1996
Afmetingen : ca. 14,63 x 5,03 meter
Hoogte boven waterlijn : ca. 3,50 meetr
Kadastraal : Gemeente Vinkeveen, Sectie A, Nummer 5070
Perceeloppervlakte : 2.150 m²
Grond : Eigen grond
Tuin : Rondom
Bijgebouw(en) : Tuinhuisje, ca 2,5 x 3,5 meter
Verwarming : Heteluchtverwarming
Aanvaarding : Op korte termijn mogelijk

Ligging:
Ter hoogte van Jachthaven Borger, Herenweg 240 te Vinkeveen. Op enkele minuten varen. Op de jachthaven is een parkeerplaats, een ligplaats voor een kleine motorboot en een afvalcontainer aanwezig. Een geldige ligplaatsvergunning is uiteraard aanwezig. In de volksmond noemt men dit de goudkust en er komt zelden een eiland te koop.

Tuin:
Goed aangelegde tuin met verlichting van ca. 300 m² met volgroeide beplanting waardoor er veel privacy is. Tuinschuurtje van 2,5 x 3,5 meter voorzien van elektra.

Bouw:
De recreatie-ark is in 1996 onder architectuur gebouwd, door Van den Bogaard Architectenbureau. Het extra zwaar gebouwde spantloze betonnen casco is vervaardigd door het gerenommeerde bedrijf “De Blauwe Wimpel” in Diemen. De ark is opgebouwd met redcedar rabatdelen, aluminium (dubbelglas) ramen en schuifpuien en is geheel geïsoleerd. Afgebouwd door bouwbedrijf H. van Scheppingen te Mijdrecht.

Installaties:
Nefit combiketel (aardgas) uit 2016 met warmtewisselaar t.b.v. heteluchtverwarming (Brink) en warmwatervoorziening. Het object is aangesloten op de riolering. Uitgebreide elektrische installatie met 10 groepen en aardlekschakelaars. De wasmachine en de wasdroger zijn in een aparte ruimte ondergebracht. Overige voorzieningen: aardgas met gasdetector, telefoon en Ziggo aansluiting.

Watersport:
Varen en zwemmen in ca 4 meter diep kraakhelder water tot aan de deur. Er bevinden zich twee RVS zwemtrappen, een buitendouche met warm en koud water, diverse riante hardhouten zonneterrassen boven het water (in redelijke tot matige conditie), een insteekhaven (7 x 3 meter) voor een sloep en een jollensteiger (6 x 4 meter). Daarnaast zijn er diverse aanlegsteigers voor 3 tot 4 boten.

Vochtproblematiek:
Door verkeerd gebruik van isolatiemateriaal bij de bouw van de ark is er tussen de gevelbekleding een te hoog vochtgehalte ontstaan. Onder andere heeft zich hierdoor kelderzwam ontwikkeld. De schimmeldraden die hierdoor ontstaan heeft de gevelbekleding reeds op diverse plaatsen aangetast. Een rapport van een deskundig bedrijf is ter inzage beschikbaar.

Vergunning nieuwe recreatie-ark:
Het verkochte wordt aangeboden met een per 7 oktober 2019 verleende bouwvergunning van de gemeente De Ronde Venen voor een nieuw te realiseren recreatie-ark. Het bijzondere aan deze bouwvergunning is de toestemming om de bestaande afmetingen van de woonark te vervangen door een nieuw te bouwen woonark maar de bouwhoogte mag naar 4 meter hoog boven de waterlijn. Hierdoor kan het volume toenemen van ca. 350 m³ naar 427 m³! Een Amsterdamse architect heeft een fraai ontwerp gemaakt waar inmiddels een bouwvergunning voor is verleend. Een tweede architect heeft nog een ontwerp gemaakt met een alternatieve high tech stijl. Beide ontwerpen kunnen door de koper eventueel overgenomen worden.

  • Bouwjaar 1996
  • Woonoppervlakte 116 m2
  • Aantal kamers 5 kamers

kenmerken

overdracht


Koopprijs
€ 298.000,- k.k.
Datum invoer
24 april 2020
Status
Verkocht
Perceel oppervlakte
2.150 m2

bouw


Soort
Woonboot
Bouwjaar
1996
Dak type
Plat dak

oppervlakte en inhoud


Woonoppervlakte
116 m2
Overige opp.
31 m2
Oppervlakte externe bergruimte
9 m2
Perceel oppervlakte
2.150 m2
Inhoud
350 m3

indeling


Aantal kamers
5 kamers
Aantal slaapkamers
4 slaapkamers
Aantal badkamers
2

energie


Soorten verwarming
CV ketel
Soorten warm water
CV ketel

buitenruimte


Type
Tuin rondom

bergruimte


Datum invoer
24 april 2020
Status
Verkocht
Perceel oppervlakte
2.150 m2

bestelformulier

vul dit formulier in om pakket 1 te bestellen.

Onze secretaresse neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

te-koop-bord